Слагат мобилни мивки и на пазарите в Русе

4
Те са снабдени с чиста вода, препарат за миене на ръцете и хартиени кърпи
Те са снабдени с чиста вода, препарат за миене на ръцете и хартиени кърпи Видео: Русе Медиа

Общинските пазари в Русе добавят към мерките за безопасност и хигиена в условията на епидемията и мивки с дезинфектант.

Първото устройство вече е монтирано на входа на Кооперативния пазар, като е снабдено с вода, препарат за миене на ръцете и хартиени кърпи. Има и указателни табели за използването му, а до края на деня подобни мобилни мивки ще бъдат поставени на пазарчетата на Олимп и в кв.“Чародейка“.

За да се въведе ред в посещението на Кооперативния пазар, от ръководството са поставили стрелки за движението на клиентите. Целта е да не се получава струпване на много хора на едно място. Самата територия се дезинфекцира ежедневно, информира Русе Медиа.

Въпреки кризата русенци продължават да пазаруват от пазара, като най-много се търсят плодове и зеленчуци от производители, тъй като се смята, че са минали през най-малко ръце и рисковете са по-малки. Отлив има при търговците на промишлени стоки, констатират от управата.

Освен на пазарите, мобилни мивки с препарати бяха поставени на още няколко места в Русе. От общината обясниха, че местоположението им е определено на база на пътникопотока на работещите граждани. Устройствата се намират на площада срещу Съдебната палата, ул.„Александровска“ 93, пл.„Хан Кубрат“, пл. „Батенберг“, в района на спирките на обществения транспорт  „Оборище“, „Пантеон“ и „Медицински център-запад“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари