Скандал в парламента: Валери Симеонов отстрани депутат, наказа друг по погрешка

0
Заместник-председателят на НС не можал да го познае с маската
Заместник-председателят на НС не можал да го познае с маската Снимка: БГНЕС / архив

Заместник-председателят на НС не можал да го познае с маската

Заместник-председателят на парламента Валери Симеонов порица Елхан Кълков и отстрани Рамадан Аталай за едно заседание, предаде репортер на Агенция "Фокус"

Всичко започна с изказването на Рамадан Аталай от ДПС по Закона за пчеларството.

"Вече разглеждаме от близо половин час един параграф в един Закон за пчеларството. Интересното е, че колегите, които излязоха на трибуната се опитват да обяснят защо и за какво предлагат в Закона за пчеларството изменение и допълнение в Закона за водите, което засяга едно енергийно предприятие. Дотук колегите обясниха, че няма как без становище на Министерство на енергетиката да се промени статутът на един язовир, който се ползва за охлаждане на държавната ТЕЦ 2. Освен че е за охлаждане, това е една голяма система. За тази система министърът е посетил на място, запознал се е с цялостната система. В момента се учудвам за какво спорим тук. Спорът, колеги, е за следното. Оказа се, че след 4 години доживяхме партньори на ГЕРБ от тази трибуна да се обърнат към прокуратуата и да кажат: колеги, влезте в БЕХ, влезте в НЕК - там нещо се случва. Какво се случва там? Защо го видяхте точно на 4-ата година на последния ден", допълни още Рамадан Аталай.

Председателастващият заседанието Валери Симеонов му направи забележка да говори по текстовете на законопроекта. От своя страна Аталай му каза, че е сложен там да ръководи парламента, а не да назидава. Симеонов призова отново Рамадан Аталай да се изказва по текстовете на второто четене и му отне думата. "Освободете трибуната, ако обичате", заяви Симеонов.

Впоследствие Валери Симеонов отстрани Рамадан Аталай за едно заседание и обяви 30-минутна почивка.

Междувременно от залата депутат от ДПС репликира от място председателстващият заседанието. Първоначално Валери Симеонов помисли депутата Елхан Кълков за депутата от БСП Иван Ченчев и наказа социалиста с порицание.

"Може ли да свалите маската, да видя кой сте вие. По силата на чл. 155, ал. 2 налагам дисциплинарна мярка "Забележка" на г-н Ченчев", каза Симеонов. След като разбра, че е сгрешил народния представител, Симеонов каза, че не може да види кой е депутата. "Сега ще коригираме грешката, спокойно", каза още Симеонов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари