Сигнал за схема между хоспис и траурна агенция

1
Платихме кеш на ръка. Между 700 и 900 лева, разказва потърпевш
Платихме кеш на ръка. Между 700 и 900 лева, разказва потърпевш Видео: bTV

Платихме кеш на ръка. Между 700 и 900 лева, разказва потърпевш

В началото на ноември bTV разказа за хоспис, чиито потребители се оплакваха, че в договорите има задължаваща клауза за фиксирана траурна агенция. До телевизията е постъпил нов сигнал, че въпросната фирма взема двойно по-скъпо от останалите.

Самоличността на този човек ще запазим в тайна, уточняват от телевизията. След като здравословното състояние на баба му се влошава, през 2018 г. мъжът я настанява в пловдивския хоспис "Милосърдие".

Вече бях запознат с тази практика на домовете в Пловдив да дописват клаузи за техни траурни агенции. Предвид, че опциите ни бяха малко, решихме да се съобразим“, разказа той.

По думите на мъжа, баба му прекарва около два месеца в хосписа, след което се стига до летален изход и управителката го пренасочва към траурната агенция, с която работят.

Платихме кеш на ръка. Между 700 и 900 лева, нещо подобно. За доста под 200 км., цената действително беше двойна“, обясни той.

От медията са отишли в хосписа, за да потърсят отговори. Охраната предава за искането на телевизията и няколко минути по-късно вече няма връзка с управителката.

Здравната инспекция в Пловдив няма информация за договор на хосписа с конкретна траурна агенция през 2018 г. Сега обаче "Милосърдие" има търговски отношения с "Тера-Да" ЕООД. Не откриваме никого в офиса на дружеството, допълват от bTV. По телефона посоченият в Търговския регистър управител Данчо Даракчиев казва, че от две години работи с хосписа.

Колко струва курсът с катафалка извън населеното място?

"Цената е 1,20 лева на по малки разстояния, по изисквания на РЗИ, ако е повече от 1 час, транспортът е с хладилна кола и е 1,40 лв. на километър. Всичко ни е на касови бележки. Даже преди месец имахме данъчна проверка, абсолютно всичко беше окей."

Според Националната агенция за приходите обаче преди месец проверка не е правена.

На "Тера-Да" ЕООД е извършена проверка за периода от 2018 до 31 юли 2021 година, с която са установени нарушения в данъчното и осигурителното законодателство“, допълниха от НАП.

Продължава и проверката на Комисията за защита на потребителите за клаузите в договорите, сключени с хоспис "Милосърдие".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари