Шофьор нарочно блъсна дете

1
Момчето е с мозъчно сътресение, след като шофьорът искал да му даде урок
Момчето е с мозъчно сътресение, след като шофьорът искал да му даде урок Видео: Новости

Водач блъсна с всъдехода си момче, което стреляло по него с автомат играчка.

Инцидентът е заснет от охранителни камери на входа на магазин в руския град Приозерск, Ленинградска област, съобщава Life.ru, цитиран от Факти.бг.

На кадрите се вижда как две хлапета се забавляват със "стрелба" по преминаващите автомобили. Шофьор на Nissan Pathfinder обаче никак не харесва играта им, прави рязък обратен завой и подгонва децата с мръсна газ. По-малкото момче успява да избяга, но другото е настигнато и блъснато в гръб от връхлитащия джип, след което пада на платното. С това обаче възпитателната акция не приключва. Шофьорът слиза от автомобила, хваща детето и го принуждава да стои на колене в кишата в продължение на 15 минути, докато пристигнат повиканите полицаи.

След оглед на "нисана" момчето и мъжът са прибрани в патрулката, където е съставен протокол за инцидента. Малко по-късно шофьорът на джипа се качва спокойно в него и си тръгва, а "въоръженото" дете е отведено с полицейската кола.

Десетгодишният Иван е предаден на родителите му. Полицаите обаче не им съобщили за случилото се. Момчето само разказало подробности за инцидента. Майката и бащата го завели на лекар едва след като познати им предали записа от охранителите камери. Третокласникът е диагностициран с контузия на лявата слепоочна кост и мозъчно сътресение.

Според родителите на пострадалото дете възпитателят с черния всъдеход е местен предприемач. От полицията в Приозерск съобщават, че по случая е образувано углавно дело за хулиганство срещу 54-годишен мъж. В рамките на разследването ще бъдат проверени за бездействие изпратените на място полицаи, които са пуснали заподозрения да си тръгне необезпокояван.

Източник: Факти.бг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари