Шефката на Агенцията по заетостта "изхвърча" от поста си

0
Новият социален министър Зорница Русинова започна смените по азбучен ред
Новият социален министър Зорница Русинова започна смените по азбучен ред

Новият социален министър Зорница Русинова започна смените по азбучен ред.

Само ден след като тя получи одобрението в парламента стартираха рокадите в Министерството на труда и социалната политика.

Първата смяна е факт - на изпълнителния директор на Агенцията по заетостта Валентина Георгиева, информира BIG5=

За рокадите потвърдиха и Агенцията.

Русинова отговаряше за АЗ като зам.-министър на Калфин е доста наясно с работата във ведомството. Решението е политическо, отсякоха запознати с предстоящите промени. Най-вероятно Русинова няма да спре само с Агенцията по заетостта.

Заместникът й Николай Николов засега остава на поста си, тъй като отговаря за няколко проекта от ОП РЧР. Столът обаче се клати на главният секретар Радослав Иванов. Той доста дълго се задържал в Агенцията. Той бе назначен по времето на Росица Стилянова, която  бе зам.-министър в МТСП в кабинета Орешарски.

Иванов се задържа и през управлението на видинчанката Камелия Лозанова, която си тръгна със скандал. Така вече близо 6 години Радослав Иванов е непоклатим.

Според наш източник най-после рокади ще има и в другите две агенции на МТСП - ГИТ и АСП. В момента министър Русинова е на среща в КНСБ. Очаква се до края на деня да стане известно името на новия изпълнителен директор.

В агенция по заетостта има лека суматоха около рокадите, но това няма да попречи на изпълнението на схемите и проектите по ОП РЧР.

По тегаво е положението в по-ниските етажи на сградата на бул. "Дондуков" , където се подвизава ръководството на Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда". Там също са готови за рокади. Шефката Румяна Михайлова и главният секретар Георги Милчин смениха три редовни и две служебни правителства. 

И в АСП нещата не са цветущи. Агенцията сериозно се е забатачила с обществени поръчки по проекти с европейско финансиране.

Източник: BIG5
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари