Шефът на Здравната каса в Русе: Ще съдя болницата!

13
Версията на Копчев за скандала с русенската болница
Версията на Копчев за скандала с русенската болница

"Ще съдя болницата за уронване на престижа, ще докажа в съдебната зала чрез направените записи, че не моето поведение е било арогантно".

Това се закани директорът на Здравната каса в Русе Калоян Копчев по повод на разразилия се тази сутрин скандал в Университетската болница в града. От ръководството на здравното заведение съобщиха, че пускат сигнал срещу Копчев с мотив, че е нарушил правилата при извършване на проверка, държал се грубо и арогантно и бил в нетрезво състояние.

Според съобщението Копчев, който бил в отпуск, се появил на територията на лечебното заведение заедно с екип на предаването „Господари на ефира”. Шефът на РЗОКРусе обяснил, че целта на посещението е извършване на проверка в отделението по физикална и рехабилитационна медицина. Охраната на болницата отказала да ги допусне и възникнал скандал.

„Единствено вярно в твърденията е, че мои колеги бяха на проверка и аз съм бил с тях. Всичко останало е пълен абсурд. Не може от такава сериозна болница, която се казва Университетска, да пишат такива неща. Няма законова пречка аз да отида да проверя как работят колегите, макар че съм в отпуск”, каза Копчев, цитиран от Монитор.

Неговата версия е, че е пристигнал в болницата малко преди 8 часа сутринта с колегите си и там вече е бил телевизионният екип. По думите му охраната е отказала да ги допусне и се държала грубо. Тогава Копчев се обадил по телефона на изпълнителния директор на УМБАЛ д-р Иван Стоянов. Изчакали го около 20 минути, след което проверяващите влезли в отделенията, а Копчев останал да разговаря с д-р Стоянов и заместника му д-р Йосиф Новаков. Копчев се възмущава, че д-р Новаков си позволил да запали цигара в здравното заведение, което е абсолютно забранено.

Калоян Копчев е директор на Здравната каса в Русе от края на 2010 година.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари