Семейство прави помен на сина си, вместо да празнува именния му ден

6
Тука проляха кръвта ти, бабе!
Тука проляха кръвта ти, бабе! Видео: Флагман

Семейство прави помен на сина си, вместо да празнува именния му ден.

"Днес трябваше да празнуваме Тодоровден, а ниe правим помен - 9 дни от смъртта на Тодор. Коментарът е излишен, синът ни е мъртъв. Шофьорът няма как да няма вина. Дори само една кола да е била на аварийни, той не е намалил, за да види какво става. Автобусът е нямал никакъв спирачен път. Страхуваме се, че той ще избяга в Турция. Камен ли е, Кемал ли е, трябва да е затвора", коментираха близките на Тодор Тодоров пред Флагман.бг на днешния протест, при който за около час бе затворен главния път от Бургас за Созопол.

Поводът стана решението на съда да наложи мярка "домашен арест" на шофьора Камен Филипов. Според роднини и приятели на двете жертви от катастрофата - Тодор Тодоров и Ванча Байлова това било неправилно.  

По думите на протестиращите водачът е трябвало да има видимост, участъкът е прав.

Мой колега е минал минути след ПТП-то. Видял е, че става нещо и е намалил. Минал е между двете коли – Ситроена вдясно и Голфа вляво. Можело е да се избегне. Вероятно е спял или е карал на габарити, за да няма видимост напред. Всички знаем, че тия турски автобуси карат с висока скорост. Карал е минимум със 120 км/ч. Не вярваме на забраната, която са му наложили да не напуска страната”, казват още съкрушените приятели на двете семейства.

В 11 часа днес около 100-ина души и 40 леки автомобила пристигнала на лобното място на 22-годишния Тодор Тодоров и Ванча Байлова. Те поднесоха цветя и венци на мястото, където двамата издъхнаха.

Бабе, тука проляха кръвта ти, бабе. Чакам те да ми кажеш: „Бабо, вкъщи ли си, да ми отвориш вратата”, ридаеше неутешимо бабата на Тодор. В продължение на 1 час хората затвориха главния път и не пропускаха нито един автомобил.

А когато в колоната се появяваше кола с турска регистрация, напрежението ескалираше: „Тоя турския няма да го пускате, да си тръгва”, приканваше бащата на Тодор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари