Съпругата на Алексей Навални избяга от Русия

0
Юлия Навална пристигна в Германия снощи
Юлия Навална пристигна в Германия снощи Снимка: ЕПА / БГНЕС / архив

Юлия Навална пристигна в Германия снощи

Съпругата на Алексей Навални - Юлия, пристигна снощи на летището във Франкфурт, след като избяга от Русия. Това съобщава германското издание „Шпигел“, предаде БНР. Тя напусна страната без да направи изявление на летището. Нейният адвокат заяви, че не знае причината за отпътуването й.

Руският опозиционер изкара в Германия няколко месеца, където се лекуваше, след като миналото лято беше отровен в Сибир с нервнопаралитичен агент за военни цели, както твърдят редица западни правителства и самият Навални, но отравянето се отрича от Москва.

На 17 февруари Алексей Навални се върна в Русия и още на летището беше арестуван. А миналата седмица условната му присъда беше променена в ефективна заради нарушения на разпоредбите на условното му наказание.

Съединените щати, Великобритания, Германия и ЕС призоваха за освобождаването на Навални. А новият американски държавен секретар Антъни Блинкън заяви, че Вашингтон ще се координира тясно със съюзници си, за да държи Русия отговорна по случая.

Вчера германският външен министър Хайко Маас пък заяви, че бъдещи санкции срещу Русия трябва да вземат на прицел правилните хора.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари