Съдии си „затвориха очите“ за фалшифицирани документи по делото срещу свидетели на КТБ

0
Защитниците поискаха съдът да приеме като доказателство експертиза, която показва, че на прокуратурата са предоставяни не малко документи от свидетеля на държавното обвинение Бисер Лазов с фалшифицирани подписи
Защитниците поискаха съдът да приеме като доказателство експертиза, която показва, че на прокуратурата са предоставяни не малко документи от свидетеля на държавното обвинение Бисер Лазов с фалшифицирани подписи Снимка: БГНЕС

Апелативният специализиран наказателен съд си „затвори очите“ за фалшифицирани документи по делото за пране на пари срещу свидетели на КТБ, алармира FROG NEWS.

Петима души бяха обвинени, че са взели бонуси между 250 и 450 000 лв. по заръка на Цветан Василев. Съдебният състав реши да остави обвинените за постоянно в ареста, като съдия Даниела Христова подписа определението с особено мнение.

По време на гледане на мярката за неотклонение защитниците поискаха съдът да приеме като доказателство експертиза, която показва, че на прокуратурата са предоставяни не малко документи от свидетеля на държавното обвинение Бисер Лазов с фалшифицирани подписи.

Адвокатите настояха да им бъде предоставен обвинителният акт по голямото дело КТБ, в който банкера Цветан Василев е посочен като ръководител на организирана престъпна група от още 17 души. Според прокуратурата петимата задържани са прали пари по поръчка на същото това ОПГ. Съдийката Даниела Христова в особеното си мнение подчертава, че след като деянието, в което са обвинени петимата мъже, е от 2013 г., делото е образувано през 2015 г., а чак през 2019 г. са повдигнати обвинения, то няма как въпросните лица да се укрият или да извършат друго престъпление.

Припомняме ви, че с обвинение за пране на пари се обзаведоха Иван Стойков – сегашен изпълнителен директор "Фина це" АД, Никола Киров - финансов директор "Дунарит", Васил Шуманов - охранител в " Литекс секюрити", Венцислав Тодоров -шофьор в „Дунарит“, Красимир Зарев - в момента безработен.

Според юристи атаката срещу тях е с цел да се удари оръжейният завод „Дунарит“, към който от няколко години има сериозни апетити. Другата причина, която изтъкват те, е че арестите в момента се правят за назидание на другите свидетели по делото КТБ.

Източник: FROG NEWS
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари