Русия вдигна бомбардировачи заради база на САЩ в Румъния

0
Ескадрила стратегически бомбардировачи ще засилят ударната групировка на руските военновъздушни сили в Крим
Ескадрила стратегически бомбардировачи ще засилят ударната групировка на руските военновъздушни сили в Крим

Ескадрила стратегически бомбардировачи ще засилят ударната групировка на руските военновъздушни сили в Крим, пише газета.ру.

Според представител на военното министерство в Москва изпращането на подкреплението е една от мерките срещу планираното разполагане на елементи от американската система за противоракетна отбрана (ПРО) в Румъния. "Засега ще изпратим няколко самолета", е заявил чиновник на руското силово ведомство. "Нашата цел е да засилим нашето военно присъствие в района на Черно море и да осигурим по-добра защита на нашите граници в този регион", допълнил е той. Служителят посочи още, че към незаконно присъединения от Украйна черноморски полуостров може да бъдат изпратени още стратегически бомбардировачи. Военният обясни, че обсегът на самолетите и техните ракети се простира далече отвъд черноморския район.

По-рано бившият началник щаб на Ракетните войски със специално предназначение Виктор Есин заяви, че американската база на запад от Букурещ е цел номер едно на руската армия при евентуална война с НАТО. От Алианса подчертаха, че базата в Румъния не е насочена срещу Русия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари