Русенци пазаруват на най-високи цени за Великден след столичани

1
Изчисленията са направени от Системата за агропазарна информация
Изчисленията са направени от Системата за агропазарна информация

Изчисленията са направени от Системата за агропазарна информация

С по 160 лева ще се бръкнат русенци, за да напазаруват за Великден. 21 продукта влизат в потребителската кошница за празниците. Това са агнешка плешка, яйца, брашно, захар, готов козунак, домати, краставици, зелена салата, репички, зрял лук, картофи, олио, масло, ориз, кисело мляко, хляб, боя за айца, оцет, ябълки, ракия и вино.

Изчисленията са направени от Системата за агропазарна информация и включват разходите за 4-членно семейство, пише Бряг.

По данни на САПИ средната стойност на кошницата за страната е 158,24 лв. Изчислени са харчовете на жителите в 9 области - Благоеград, Бургас, Варна, Ловеч, Монтана, Пловдив, Русе, София, Хасково. В сравнение с останалите райони, Русе е най-скъпият след столицата. Разликата между „провинциалната“ Малка Виена и София е 61 стотинки - т.е. столичани ще се бръкнат с 61 стотинки повече, отколкото русенци. От посочените области пазаруването в Ловеч излиза най-евтино.

За сравнение през 2022 г. русенци са платили средно по 142 лева за трапезата на Великден, на която сяда 4-членно семейство. През изминалата година градът ни отново е бил най-скъпият в страната, дори е надминавал по цени и София.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    СкъсанЛявЧервенШушон
    Цените нямат значение за русенци. Важното е , че имат истински е-бач за кмет като Пенчо Милков!
  • 4
    2
    До 1:
    Откъде пазаруваш в Гюргево? Щото на пазара им месото е застояло и със съмнителна хигиена, а зеленчуците са по-скъпи от русенските, с изключение на марулите, зеления чесън и лук!
  • 0
    1
    гост
    Пазарувам за месец , два в Гюргево .По евтино и по качественно.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари