Русенци ще обсъждат вариантите за магистралата до Велико Търново

1
Трябва да се избере най-целесъобразният от екологична, техническа и икономическа гледна точка вариант
Трябва да се избере най-целесъобразният от екологична, техническа и икономическа гледна точка вариант Видео: Кис 13

Трите варианта за изграждане на автомагистралата Русе – Велико Търново ще бъдат разгледани на обществено обсъждане на първи декември в Русе.

Трасето ще бъде с приблизителна дължина 133 километра, като началото е на 3 километра източно от Дунав мост, а краят - след град Дебелец.

В разработените варианти на трасе са проучени възможните технически решения за изграждане на автомагистралата по нов терен извън съществуващия път РусеВелико Търново. Трябва да се избере най-целесъобразният от екологична, техническа и икономическа гледна точка вариант.

Тъй като релефът на терена след река Янтра до края на магистралата е планински с дълбоки дерета и високи върхове, се налага изграждането на 4 тунела по лявото платно и 2 по дясното, както и 22 моста и виадукти, с обща дължина близо 15 километра. Връзката на републиканските и част от общинските пътища ще се осъществява чрез 18 пътни възела. Проектирани са 8 площадки за краткотраен отдих.

Очаква се с изграждането на автомагистралата между Русе и Велико Търново да се подобри транспортното обслужване на международния и вътрешен трафик, да се повиши безопасността на движението и транзитният трафик ще бъде изведен извън населените места.

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари