Русенски зъболекар: Зъбът ви е напълно здрав, но ако се усложни, елате да го извадим!

1
Споделяйки тази история, целта ми не е да "плюя" едни лекари, а да хваля други
Споделяйки тази история, целта ми не е да "плюя" едни лекари, а да хваля други

Читател на Dunavmost.bg се свърза с нас, за да сподели преживяния стрес и болка след "парадоксално" лечение при известен в града зъболекар.

Русенецът и семейството му от години посещавали д-р. Б. А., чийто кабинет се намира в квартал "Дружба - 3". Младите хора не проумяват с какво са заслужили подобно неглижиращо отношение.

Ето и разказът на нашия читател:

"Съпругата ми я заболя правен отдавна зъб, който имаше пломба. На следващия ден посети въпросния зъболекар, който й даде час за другия ден.

В уречения час отиде на преглед, вече леко подута. Докторът й каза, че зъбът е много добре направен и не вижда никакъв проблем. Няма кариес или друго, което да го притеснява. Разгледа снимка на съседен зъб, на който той е поставял коронка по-рано.

Там се виждало "всичко" и нещата са ок. Изписа й нагревки в Стоматологията. Жена ми отиде на нагревки още същия ден, но болката се засили и отокът се увеличаваше. Прекара безсънна нощ и на сутринта се събуди с подуто като топка лице, едното й око беше полузатворено.

Ние бяхме силно обезпокоени и отново отидохме на преглед. Зъболекарят каза, че въпреки отока, зъбът за него няма проблем. Най-вероятно е травмиран заради този, който е с коронка и тежестта падала върху "здравия". Изписа й антибиотик и добави: "Върви следобед на още една нагревка, да видим как ще се отрази. Ако се усложни още .... ела сутринта да го извадим!"

Най-парадоксалното беше, че според него зъбът е напълно здрав, но въпреки това ... май трябва да бъде изваден?! Естествено ние повече не направихме никакви нагревки и останахме с впечатление, че на него просто не му се занимава...

Веднага посетихме клиника "Света Аполония", където на съпругата ми й направиха две снимки. Оказа се, че в каналите на "здравия" зъб има инфекция, предизвикана най-вероятно от недоизчистени нерви. Проведохме лечение, 5-6 процедури, промивки, антибиотик. Пломбираха го и сега наистина е "добре".

Това обаче не е единствената причина за нашето разочарование и недоумение от действията на д-р Б. А.

Малко преди случката с половинката ми аз самият също преживях подобен "инцидент". Отидох на преглед с болки, лекарят ми каза, че имам гангрена на зъба. Изрази се доста песимистично, проведе лечение и го затвори.

"Аз съм го излекувал, ако направи проблем, трябва да се извади, защото няма какво да се направи друго". В последствие обаче ми се появи абцес на венеца над зъба, образува се гнойна торбичка.

Имайки предвид как се стекоха нещата със съпругата ми, аз също посетих клиника "Света Аполония". След обстойна снимка ми обясниха, че два от трите канала на зъба не са изчистени. В момента продължавам с провеждането на лечение...

Споделяйки тази история, целта ми не е да "плюя" едни лекари, а да хваля други. Исках просто да изразя мнение, че когато става въпрос за здраве, е по-добре докторът да каже, че не му се занимава, не е в неговите компетенции и да ни изпрати при друг. А не да си играе с болката и страховете ни..."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари