Русенски медици излязоха на протест

7
Имат 8 искания, сред които са заплати от по 1120 лева, почасово заплащане за нощния труд и връщане на медицинските стандарти
Имат 8 искания, сред които са заплати от по 1120 лева, почасово заплащане за нощния труд и връщане на медицинските стандарти Видео: КИС 13

Медицински сестри, акушерки и лаборанти в цялата страна излязоха на протест за по-достойни условия на труд и заплати.

Те поискаха основното възнаграждение на всички специалисти по здравни грижи да стане 1120 лева независимо от местоработата или собствеността на болницата. Сред останалите искания е въвеждането на почасово заплащане за нощния труд и връщане на медицинските стандарти, предава Кис 13.

Специалисти по здравни грижи от Русе се присъединиха към националния протест за по-достойни условия на труд и адекватно възнаграждение. Имат 8 искания, които прочете реанимационната акушерка Красимира Христова.

Освен това протестиращите настояват да се премахне монополът на здравната каса и да се пуснат частните здравноосигурителни фондове.

Специалистите по здравни грижи са категорични, че ако не се обърне внимание на техните искания, протестите ще продължат.

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари