Служители от Спешна помощ в Русе се присъединиха към националния протест

2
Протестиращите настояват за увеличение на заплатите
Протестиращите настояват за увеличение на заплатите Снимка: Русе Медиа

Протестиращите настояват за увеличение на заплатите

Шофьори на линейки, фелдшери и медицински сестри от Спешна помощ - Русе се присъединиха към националния протест на Центровете за спешна медицинска помощ в страната с искане за адекватни условия на работното си място, който се организира от Национален синдикат „Защита“, предава Русе Медиа.

Протестиращите настояват за увеличение на заплатите, подобряване условията на труд и промяна в категорията от трета в първа при пенсиониране. От синдиката припомнят, че липсват над 2000 души в системата, от работещите над 50% са пенсионери в доста напреднала възраст, млади хора не желаят да работят. Ако няма промени, България ще остане без спешна помощ.

ЦСМП е част от националната система за сигурност, заедно с полицията и пожарната. Първите три коли, които отиват на някакъв инцидент са именно линейка, полицейска и пожарна кола, напомнят от Спешна помощ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Подкрепяме ги!
    Поздрави на бате Милко - мустака :)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари