Русенец пали два дни подред апартамента си

4
Съседите му живеят в страх
Съседите му живеят в страх Видео: Русе Медиа

Мъж с психични проблеми е предизвикал за втори пореден ден пожар в апартамента си в Русе.

При втория инцидент той е пострадал и е бил откаран с линейка за медицинска помощ в УМБАЛ „Медика“, информира Русе медиа.

В неделя по обед мъжът, който живее в блок 39 в квартал „Здравец“, запалил отпадъци в средата на стаята си. Полицията успяла да го изведе навън, а огнеборците потушили пожара за около 30 минути.

Вчера вечерта те били извикани отново на същия адрес по сигнал на съседи, че от апартамента излиза дим. На място станало ясно, че е пламнала възглавница на пода в една от стаите. Мъжът отново бил изведен от полицията, като пред униформените казал, че е запалил цигара и е заспал.

Съседите обаче се съмняват, че и вторият пожар е бил предизвикан умишлено. Те разказват, че човекът е с психично заболяване, живеел сам, но никога не е бил конфликтен и агресивен. Хората обаче са притеснени заради повтарящите се инциденти, тъй като се страхуват за живота и имуществото си. Снощи са направили подписка с искане съседът им да напусне блока, а след втория пожар са започнали да си правят застраховки на жилищата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари