Русе закипя от празнични събития!

0

Днес, Русе отбеляза тържествено Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Началото на серията от празнични събития бе поставено с шествие на ученици от русенските училища, като лично кметът Пламен Стоилов поведе единия от двата лъча.

Групите с ученици се сляха на площада пред Общината, където започна традиционния концерт на децата от Общинския детски център за изкуство и култура под надслов „Върви, народе възродени!“.

Кметът Пламен Стоилов приветства събралите се ученици, учители и културни дейци. „Ние сме нация, която може би единствена има такъв светъл празник. Малко са народите, които са създали азбука - ние сме един от тях. Отпечатъкът, който делото на светите братя Кирил и Методий оставя в цялостната наша история, можем да оценим едва сега – векове по-късно“, сподели г-н Пламен Стоилов. Кметът на Община Русе пожела в този прекрасен ден на всички да бъдат здрави, да имат късмет и поводи за усмивки в семействата, както и никога да не забравят светото дело на братята Кирил и Методий.

На събитието днес присъстваха още народният представител Искрен Веселинов, областният управител на Област Русе - г-н Стефко Бурджиев, зам.-кметът по европейско развитие – д-р Страхил Карапчански, началникът на регионалния инспекторат по образование – г-н Димитър Райнов, директорът на дирекция „Култура и образование“ в Община Русе Ирена Петрова, както и директори на училища, деятели на образованието и културата и гости на град Русе.

В програмата участваха ФА „Русчуклийче“, Формация за модерен балет „Мираж“, ДВГ „Слънце“, както и възпитаниците на Клуба по спортни танциНастроение“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари