Румен Радев: В най-близко време ще свикам Народното събрание

1
"Аз вярвам, че този път партиите ще надмогнат своите различия в името на нашето бъдеще, ще имаме устойчиво мнозинство, което да излъчи ефективно правителство", каза Румен Радев
"Аз вярвам, че този път партиите ще надмогнат своите различия в името на нашето бъдеще, ще имаме устойчиво мнозинство, което да излъчи ефективно правителство", каза Румен Радев

"В най-близко време, след обнародването на имената на избраните за депутати, ще бъде свикано първото заседание на Народното събрание"

Това каза днес президентът Румен Радев пред представители на медиите и поздрави "Продължаваме промяната за "категоричния успех", предаде БТА. 

"Аз вярвам, че този път партиите ще надмогнат своите различия в името на нашето бъдеще, ще имаме устойчиво мнозинство, което да излъчи ефективно правителство, посочи държавният глава, според когото фактът, че "Продължаваме промяната" са събрали сериозна подкрепа, носи шанс и надежда.

Битката за укрепване на държавността не е приключила, партиите на статуквото многократно заявяваха своя стремеж да овладеят президентската институция. Това е тяхна основна цел, те не го и крият. Никога не са жалили ресурси, няма да ги пожалят и тази седмица", коментира Румен Радев. Той призова всички, които искат да живеят в една достойна и модерна България, да излязат и да гласуват, за да "направим промяната необратима".

Президентът е на мнение, че имаме нужда от индивидуална конституционна жалба. "Тя е въведена в мнозинството държави от ЕС. Сигурен съм, че ще повиши доверието на българите в Конституцията, в демокрацията и институциите. Това е свързано с промени в Конституцията и в Закона за КС, с разширяване на неговите правомощия, с повече ресурси и състав", допълни Радев.

Той заяви, че ако бъде избран за втори мандат, ще представи проект за промяна в Конституцията.

По-рано днес държавният глава присъства на клетвата на новите съдии в КС. По този повод той изрази увереност, че Соня Янкулова и Янаки Стоилов ще отстояват независимостта на институцията и ценностите и принципите на Конституцията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари