Ревизоро: Новият водопровод до Перник не може да се ползва пълноценно

1
За 10 дни похарчи количеството вода от язовира, колкото за цял месец
За 10 дни похарчи количеството вода от язовира, колкото за цял месец Снимка: БГНЕС

Новата тръба, по която се доставя рилска вода през София към Перник, не може да се ползва пълноценно.

Такова оплакване е получил министърът на екологията Емил Димитров - Ревизоро от директора на ВиК дружеството в Перник. Пред БНТ той уточни, че всичко това е довело за 10 дни да се използва вода от яз. Студена , която е била предвидена за 1 месец.Новият водопровод от с. Мало Бучино до Перник е дълъг 12.5 км. Чрез него вода от язовир Бели Искър се пренасочва към Перник. С изграждането му беше предвидено градът да се захранва с 800 хил. кубика вода от София и 300 хил. кубика от яз. Студена .

"В момента е обраното и се точи язовирът. Местното ВиК се е видяло в чудо. Водата от София влиза с голяма скорост и гърмят тръбите. За 10 дни похарчиха количеството вода от язовира, колкото за цял месец. В средата на лятото ще имаме проблеми, ако продължаваме така", каза Димитров.

"Ситуацията е такава, че направихме един голям водопровод, който в момента има проблеми с местното ВиК, че не може да го ползва пълноценно. Трябва да се направи резервоар, от който с нормално налягане да влиза водата в Перник. Такъв резервоар може да се изгради за 28 дни", каза още той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари