Редица сигнали за задимяване вдигнаха на крак пожарникарите в Русе

0
Запали се и комин в блок "Крали Марко"
Запали се и комин в блок "Крали Марко" Снимка: архив

През изтеклите две денонощия екипите на пожарната в Русенско са реагирали на 16 сигнала за произшествия.

Пожари в сухи треви и храсти, без нанесени щети, са гасени - в с. Червена вода; в с. Мечка; с. Бъзовец; в землището на с. Чилнов; в с. Тетово; и в с. Ряхово.

Без щети са потушени запалвания в контейнери за смет – до бл. „Мура“ в Русе; на ул. Бузлуджа в Русе; на ул. 6-ти септември в Русе; и на ул. Белмекен в Русе.

На 2 март за времето от 20:12 до 22:30 часа екип на Втора РСПБЗН-Русе е реагирал на сигнал за запалване в комин в бл. „Крали Марко“ в Русе. Проблемът е възникнал в коминно тяло, между 3 и 5 етаж в блока. Със съдействието на домоуправителя и живущи във входа горенето е било потушено без щети.

Вчера в 15:15 часа екип от Първа РСПБЗН-Русе е пратен на сигнал за излизащ дим от апартамент в блок 204 в русенския квартал „Чародейка“. На място е изяснено, че запалена печка на твърдо гориво на третия етаж и необезопасени димоотводни тръби в апартамент на петия етаж са станали причина за силното задимяване. При произшествието не са пострадали хора. По-късно в 16:53 часа е постъпил сигнал за горене на сажди в комин на къща в с. Лом Черковна. По време на придвижване на екипа към адреса е постъпила информация, че горенето е било потушено от граждани, което е установено и от екипа при пристигане на място. Няма пострадали и щети.

В 18:49 часа екип от Първа РСПБЗН-Русе е изпратен на адрес в гр. Русе в бл. „Съединение“, откъдето са съобщили за задимяване във вход. Установено е, че запалена печка на твърдо гориво на втория етаж е причина за задимяването във входа. Произшествието се е разминало без пострадали и нанесени щети. Предприети са необходимите действия и са дадени указания за безопасност.

Тази нощ екип на пожарната е реагирал на сигнал за горене на складирани дървени материали в двор на къща на ул. Агликина поляна. За времето от 22:34 до 23:50 часа огнеборците са ликвидирали запалването на площ от около 20 кв.м. По данни на живущи в близост, вероятната причината за запалването е детска игра с огън, тъй като по-рано в дворното място са забелязани деца.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари