Раздадоха годишните награди за туризъм в Русе

2

Тази вечер в Доходно здание се проведе церемонията по награждаване на призьорите в седмото издание на годишните награди на Община Русе в сферата на туризма през 2019 година.

Целта на конкурса е да стимулира местния туристически бизнес чрез насърчаване на добрите практики, създаване на предпоставки за инициативност и добра конкурентна среда. Участват места за настаняване, заведения за хранене и развлечение и туристически агенции и туроператори, развиващи своята дейност в Русе и региона. И през тази година са отличени сдружения и институции, които създават добавената стойност на уникалния туристически продукт на града и региона. Тези организации създават събития, привличащи фенове на популярната музика, артисти и любители на изкуството, културата и спорта, оформяйки облика на града ни като интересна и атрактивна целогодишна туристическа дестинация.

Наградите връчи заместник-кметът по икономика, инвестиции и собственост Златомира Стефанова, която благодари на всички, работещи в бранша и им пожела да продължават да работят усилено и да предлагат все по-добри услуги за туристите в град Русе, който се утвърждава като все по-предпочитана дестинация.

В категорията Обекти за настаняване участваха местата за настаняване от клас А и клас Б съгласно Закона за туризма и наредбата за изискванията към местата за настаняване. Победителите бяха отличени на база най-висока декларирана заетост на легловата база за календарната година. Чрез онлайн гласуване на специално изградената уеб платформа беше отличен и победителят в категорията „Най-оригинално туристическо събитие в община Русе през 2019 година“.

В категорията Най-добри апартаменти за гости победител е “ЛУКСОЗНО БИЗНЕС СТУДИО ВИЛИ РЕНТ”;

В категория Най-добри стаи за гости - „ДИВОНА“’;

В категорията Най-добра къща за гости на 2019 - “РЕЗИДЕНС ХАУС РУСЕ”;

В категорията Най- добър пансион на 2019 - „РИТОН“;

В категорията Най-добър хостел на 2019 - “ЛА МЕЗОН”;

В категорията Най-добър семеен хотел с категория 2 звезди на 2019 - “БРАНИ”;

В категорията Най-добър семеен хотел с категория 3 звезди на 2019 победител е “СИТИ ХАУС”;

В категорията Най-добър мотел на 2019 победител е „ХАНЧЕТО“;

В категорията Най-добър хотел с категория 3 звезди победител е “СПЛЕНДИД”, а в категорията Най-добър хотел с категория 4 звезди победител е “ДУНАВ ПЛАЗА”.

Най-доброто туристическо събитие в Община Русе за 2019 година, събрало най-много гласове от гласуването в онлайн платформата е ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР „САВА ОГНЯНОВ” със събитието, събрало изключително голям интерес - ЖИВИ СТАТУИ 2019.

Участие в събитието взеха малките танцьори от ФТТ „Найден Киров” с ръководител г-н Богдан Донев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари