Ръст на жилищните застраховки в Русе

0
Рискът "земетресение" се застрахова отделно, обясни брокер
Рискът "земетресение" се застрахова отделно, обясни брокер Снимка: Dunavmost

Рискът "земетресение" се застрахова отделно, обясни брокер

Сериозен ръст на жилищните застраховки у нас. Според брокерите интересът към тях се наблюдава обикновено след природни бедствия, както при наводнението в Карлово от миналата година, така и сега след разрушителното земетресение в Турция този месец.

Марияна Веселинова живее в двустаен апартамент в Русе. Застрахова го всяка година като сумата, която заплаща не надхвърля 70 лв. Наскоро ѝ се е наложило да се възползва от обезщетение, разказва БНТ.

Много хора обаче не могат да си позволят застраховка на жилището и се надяват да не им се налага да търсят помощ или обезщетение.

През последните седмици, все повече русенци търсят варианти да застраховат имуществото си. Застрахователите обясняват, че хората искат сигурност и спокойствие.

"По скоро не ги притесняват наводненията, а земетресенията. Земетресението не го водят точно природно бедствие, а природно явление, затова при всеки един застраховател рискът "земетресение" е отделно", заяви Евгения Иванова, застрахователен брокер.

В случай на риск собственикът е длъжен писмено да уведоми застрахователното дружество в тридневен срок.

"Завежда се претенция. От момента, в който са подадени всички документи тече 15-дневен срок. До 30 дни максимум се е случвало да се изплати застрахователно обезщетение", каза още Евгения Иванова.

Годишната застраховка за двустайно жилище с пазарна цена от 60 000 лева и застраховка на мебели и техника за не повече от 8000 лв. е около 70 лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    7
    ffafaffa
    давам всичко за застраховка СИГУРНА и БЪРЗА СМЪРТ
  • 2
    6
    1234
    Прав е!!!!!Не е въпроса за 70 лева.Оставаш разочарован.Чакай от умрял писмо.Нищо няма да покрият.Подигравка с народа.
  • 11
    5
    Спокоен до 2
    Проблемът на хората не са 70-те лева. Макар, че за тия с пенсиите по 400 лева си е сума, но един път годишно ще се отделят. Проблемът е, че това са пари хвърлени през балкона. Абсолютно нищо не ти осигуряват. Оставаш измамен и разочарован, че си разчитал на застраховка. По-добре ги дай тия пари за някое боледуващо детенце. Поне усещането, че си се опитал да помогнеш на човек ще ти остане. А не да си перо-печалба в многомилионните декларации на застрахователите.
  • 11
    4
    русенец
    Всички застрахователи действат като мошенници. А най-опитни в тези дела за "Лев Инс". Ако направите застраховка при тях, примерно "отмяна на пътуване" - никога няма да видите и нито един лев обезщетение. Парите за застраховки са все едно изхвърлени на вятъра. А самите застрахователи са някакви странни индивиди, действащи като мошенници и нагло се изсмиват в лицето ти. Даже те "съветват" да съдиш авиокомпанията, която е фалирала и е със запорирани банкови сметки. А тогава каква е целта на застраховката. Нали е трябва да ми изплатят непредвидените разходи, а после да встъпят в моите права. Така, че ако си малоумен и имаш излишни пари за изхвърляне на вятъра - прави си застраховка, особено в ЛЕВ ИНС.
  • 20
    3
    Отегчен
    Ръст - дръжки. Който не си е имал гружи с изплащане на застраховка, той може да се излъже. "До 30 дни максимум се е случвало да се изплати застрахователно обезщетение" !!!! АМА КАК ЛЪЖЕ ТАЯ !!! 5 години, точно 5 ГОДИНИ минаха в съдебни дела за да си взема едните 2 000 лева обещетение от Дженерали!!! 5 ГОДИНИ! Да не ми е минало през живота, хайде да се излъжа ама папката с документите и съдебните решения си я пазя! Аре бе Дженерали, съдете ме за клевета ако ви стиска!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари