Прокурор покрива джигит, блъснал полицайка

0
Скандалният прокурор Тони Томов все още не е образувал наказателно производство срещу 24-годишния Мартин Живков Желев
Скандалният прокурор Тони Томов все още не е образувал наказателно производство срещу 24-годишния Мартин Живков Желев

Небезизвестният варненски прокурор Тони Томов (вляво на снимката) все още не е образувал наказателно производство срещу 24-годишния Мартин Живков Желев, който отказа да изпълни разпорежданията на полицайка и я блъсна в центъра на Варна. Грозната сцена се разигра на бул. "Съборни" в понеделник, 1 юни, пред очите на двама служители от общинската репатрираща фирма и на десетки минувачи.

Въпросният магистрат Тони Томов бил преценил, че на този етап фактическата обстановка на произшествието не била напълно изяснена, въпреки че младежът с БМВ-то (на втората снимка) признал в І РУП, че е блъснал полицайката. Оправданието, което той изтъкнал пред разследващите, е, че бил бързал, а "паякът" му бил пречил да продължи по пътя си.

"Махни са, ма, много бързам! Чакат ме, изчезни веднага, ма, въобще не ме интересува, че си полицайка!" – с тази реплика се обърнал Желев към 28-годишната полицайка, след като тя неколкократно му разпоредила да загаси двигателя и да подготви документите си за проверка. 

При разпита си във вечерните часове на 1 юни Желев заявил, че най-учтиво бил помолил служителите на репатриращата фирма да изместят "паяка", който по това време вдигал неправилно паркирана кола на булеварда. След като те не изпълнили молбата му, шофьорът се почувствал принуден да мине през тротоара, където му се била "изпречкала" полицайката. На свой ред прокурорът Тони Томов кредитира абсолютно безкритично показанията на шофьора и на този етап дори не е счел за необходимо да разпореди разпит на свидетелите.

Въпреки че според самия разследващ от І РУП случаят е за бързо полицейско производство (БПП) за едро хулиганство, прокурорът Томов разпорежда проверка, която вероятно ще "изяде" законовия 7-дневен срок, в който може да се образува БПП. Така дръзкият и циничен шофьор най-вероятно ще се размине само с административно наказание – глоба и отнемане на свидетелството за управление на МПС за определен период, а двойният аршин на държавното обвинение ще прогони поредния омерзен служител от системата на МВР. 

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари