Продават черен дроб с кучешка тения

1

Агнешки черен дроб с ехинококоза в столичен месарски магазин!

За поредния зловещ случай с опасна храна сигнализира млада ветеринарна лекарка. Жената пазарувала в специализиран магазин в столичния квартал "Люлин". Разопаковайки карантията, забелязала огромните бели мехури по нея, пише България Днес.

Ехинококозата, или позната повече като кучешка тения, паразитира в червата на някои видове месоядни бозайници. Към 2011 година България е на първо място по заболеваемост сред страните в Европейския съюз и надвишаваща с пъти регистрираните за година случаи в редица други държави.

Професията на ветеринарен лекар помогнала на втрещената жена да разпознае заразата. Дамата, която пожелала анонимност е предоставила потресаващи снимки на заразената стока.

"Видях месото чак когато се прибрах вкъщи. Според мен, ако отида и взема отново, ще е същото. Ако беше един мехур, може да се предположи, че са го пропуснали, но цели шест са вече много", споделя потърпевшата.

"Това ми е работата, специалист съм и това ми помогна да разпозная какво представляват мехурите. Отворих ги и ги разгледах под микроскоп. Ако човек, който не разбира, попадне на това месо, може да е много опасно. Ако не се свари достатъчно, предизвиква шок", допълва още тя.

Жената е категорична, че целта й ни най-малко не е да срива авторитета на месарниците в столичния квартал, а да предупреди хората да бъдат по-внимателни, когато пазаруват.

Случаят със заразената карантия съвсем не е първият подобен. Десетки потребители в социалните мрежи всеки месец споделят потресаващи гледки, на които са попаднали в храната си.

Източник: България Днес
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари