Продават билети по 1000 лева за домакинските мачове на „Лудогорец”

0
Някои са се запасили сериозно и потриват ръце в очакване на 4-цифрена печалба
Някои са се запасили сериозно и потриват ръце в очакване на 4-цифрена печалба

Бясна спекула с билетите за домакинските мачове на „Лудогорец” в Шампионската лига се развихри броени часове след като на пазара бяха пуснати пакетите за трите срещи на „зелените” в турнира на богатите. Още в първия ден, в който на касите излязоха блок офертите за двубоите с „Реал” (Мадрид), „Базел” и „Ливърпул”, бяха изкупени над 20 хиляди места на Националния стадион в София. На практика вече е разпродаден половината капацитет на съоръжението, като се има предвид, че за всеки мач ще бъдат отделени до 2-3 хиляди седалки за гостуващата агитка.

И докато мнозинството от футболните фенове побързаха да се запасят с билети, за да не изпуснат шоуто в Шампионската лига на наша земя, то очаквано се намериха и „предприемчиви” българи, които веднага пуснаха входните пропуски за продажба в интернет с огромна надценка. Черната борса вилнее в някои от най-популярните портали за търговия в електронната мрежа като olx.bg, а спекуланти препродават местата си на срещите на „Лудогорец” на 4-5 пъти по-високи цени от номиналните.

На 1000 лева е оценил пропуските си за местата под козирката един от особено забележителните търгаши. Номиналната цена на пакета за сектор „А” за трите мача е 256,50 лв., т.е. далавераджията се опитва да изкара 743,50 лв., или почти една средна работна заплата (между 796 и 817 лева по данни на НСИ) за това, че се е редил на опашка няколко часа в събота. Сходно предложение върви и за сектор „В”. „Много добро място” за трите мача на разградския тим е оценено на 700 лева, при положение че номиналната цена е 194,50 лв. Чистата печалба в случая е над 500 лева.

„Страхотни места между А и Б сектор на корнера! Не пропускайте Роналдо и компания. По отделно за всеки мач - 100 лв.”, гласи друга примамлива оферта за т.нар. „Лъвчета” - блоковете, за които все още има налични билети на цена от 147,25 лв. Ако „предприемачът” осъществи сделка, ще си избие парите двойно, тъй като ще прибере 300 лева.

Някои са се запасили сериозно и потриват ръце в очакване на 4-цифрена печалба, при условие че пласират цялата „стока”. „Имам около 30 билета”, разкрива спекулант, инвестирал отново в ценни хартийки за „Лъвчетата”, като пуска оферта „само” за 110 лева. При чиста печалба средно около 60 лева на пропуск сумарната надценка възлиза на 1800 лева

„Продавам 10 билета за секторите зад вратите Б и Г на цена от 130 лева”, обявява оферта друг бизнесмен за мача „Лудогорец” - „Реал”. При положение че зад вратите се влиза официално срещу петдесетолевка, тук предприемчивият българин си е калкулирал печалба от 800 лева, като добавя, че има и няколко билета за мачовете с „Ливърпул” и „Базел”.

Засега интересът към билетите на черно не е твърде силен, но търговците по всяка вероятност разчитат да направят удар в навечерието на мача с „Реал”, когато със сигурност местата на Националния стадион ще бъдат изцяло разпродадени.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари