Продължава спадът на пациентите с COVID в болниците в Русенско

0
Новозаразените за денонощие са 43-ма
Новозаразените за денонощие са 43-ма Снимка: БГНЕС

43 нови случая на Ковид-19 отчитат здравните власти в Русенско през вчерашния ден, като сред тях няма деца

През изминалото денонощие са оздравели 26 души. Няма починали с положителен тест за коронавирусна инфекция.

Активните случаи са 261, като близо 17% от тях или 44 души са на болнично лечение.

Справка в Единния информационен портал сочи, че област Русе се нарежда на седмо място в страната по разпространение на заболяването. Разликата между повечето региони е много малка, като най-малко заразени има в Кърджали – шестима. По последни данни заболеваемостта на 14-дневна база в областта е 242 души на 100 000 население.

До момента в област Русе са извършени 132 183 имунизации, като със завършен имунизационен курс са 58 672 души. Бустерна доза пък е направена на общо 25 612 русенци, като от възможността за втори бустер са се възползвали 2042 души от региона. За последното денонощие са направени само 49 имунизации.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    За вакс-идиотите:
    Ефективни, но им трябват бустер след бустер... Безопасни, но Канада вече започна да изплаща първите обезщетения заради смърт и осакатявания (https://www.lifesitenews.com/news/canadian-govt-has-paid-out-only-8-covid-jab-injury-claims-with-hundreds-still-on-waiting-list/). Да, става дума за „ковид ваксините“. Още 700 дела в момента се разглеждат в умишлено тромава и бавена процедура. Над половината жалби вече са оценени предварително като основателни! Очаква се броят им да се увеличи лавинообразно, след като се разчуе, че бюрократичната машина се е задействала. Разбира се, не всеки умрял от „синдром на внезапната смърт“ или „климатично причинен инфаркт/инсулт“ ще остави парично наследство от обезщетение на близките си. Все пак науката, в която се вярва, отдавна се грижи да намира всякакви причини и навсякъде. Само не във ваксините! https://www.lifesitenews.com/news/canadian-govt-has-paid-out-only-8-covid-jab-injury-claims-with-hundreds-still-on-waiting-list/?utm_source=telegram А такава програма в България няма, ако пък се появи, даже няма да е тромава, ами само формална, на хартия. Но пък фарма мафията си има достатъчно усти, които да лъжат: Ефективни и безопасни, цивилизационен избор, отговорност и други престъпни тинтири-минтирита.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари