Продадоха бившата Военна болница за над 4 милиона лева

0
Това е вторият опит за продажба на имота
Това е вторият опит за продажба на имота Видео: КИС 13

Продадоха бившата военна болница в Русе.

Това стана на търг проведен в Mинистерството на отбраната. Постигнатата цена от над 4 070 000 лева е с 12 000 повече от първоначалната.

Това е вторият опит за продажба на имота. Първият, в края на 2016, се провали поради липсата на интерес от страна на купувачи.

Припомняме, че става дума за имот с площ от близо 19 хиляди квадратни метра, на които са разположени 16 сгради. Тъй като бившата военна болница в центъра на Русе е с отпаднала необходимост за нуждите на отбранителното министерство бе включена в график на имоти със статут на частна и публична държавна собственост, предвидени за разпоредителни действия за 2017.

Сега след успешната продажба, купувачът се задължава в 14-дневен срок от влизане в сила на заповедта на министъра на отбраната да внесе разликата между продажната цена и внесения депозит от малко над 1 600 000 лева, режийни разноски, ДДС-то върху тях и близо 90 хиляди лева по Закона за местни данъци и такси. Ако купувачът не внесе сумите в срок, се счита, че се е отказал от сключването на сделката и внесеният депозит не се възстановява.

Заповедта на министъра на отбраната може да се обжалва в 14-дневен срок от заинтересованите страни в търга пред Върховния административен съд.

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари