Президентът на Френската федерация по кънки подаде оставка след сексскандал

0
Той обаче отказа поеме отговорност за случаите на изнасилване и сексуално посегателство, които са станали по време на неговото управление
Той обаче отказа поеме отговорност за случаите на изнасилване и сексуално посегателство, които са станали по време на неговото управление Снимка: EPA-EFE

Президентът на Френската федерация по кънки на лед Дидие Гайлаге подаде оставка след грандиозен секс скандал, разтърсил Франция в последните дни.

Миналата седмица спортният ежедневник Екип публикува материал за националния треньор Жил Байер, който е изнасилвал и упражнявал сексуален тормоз срещу малолетни състезателки по фигурно пързаляне, докато е бил технически съветник към Федерацията, информира БГНЕС.

След вътрешно разследване Байер е бил освободен от поста през 2001 г., но е продължил да работи за Федерацията под друга форма до 2018 г., както и да бъде треньор в местен клуб до миналата седмица.

Първоначално 66-годишният Дидие Гайлаге отказа да подаде оставка след оповестяването на скандала, но днес след среща на Управителния съвет на Федерацията по кънки в Париж той обяви, че напуска поста.

"В името на успокояване на страстите, с достойнство, но без горчивина взех мъдрото решение да подам оставка", каза Гайлаге пред медиите.

Той обаче отказа поеме отговорност за случаите на изнасилване и сексуално посегателство, които са станали по време на неговото управление и заяви, че "не е допускал грешки", докато е бил начело на Федерацията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари