Представиха уникална книга в русенска книжарница

1

Областният информационен център – Русе организира изнесена приемна снощи в книжарница „Хеликон“. 

В този дом на книгата той представи пред четящата публика едно уникално издание – сборника с разкази „Преодоляване“, финансиран от ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2014 – 2020 чрез Европейския социален фонд (ЕСФ).

Изданието е посветено на 10 години от членството на България в Европейския съюз, затова историите в книгата са 10, толкова са и техните автори: Кристин Димитрова, Христо Карастоянов, Михаил Вешим, Мирела Иванова, Александър Шпатов, Георги Господинов, Теодора Димова, Захари Карабашлиев, Владимир Зарев и Иво Иванов.  

Повечето от разказите в книгата са вдъхновени от съдбите на хора, изгубили себе си и мотивация, но с подкрепата на програмата, намерили нов път в живота си. „Преодоляване“ освен всичко друго разказва за силата на човешкия дух. Информацията за книгата, за ОП „Развитие на човешките ресурси“, за ЕСФ изнесе Габриела Стефанова. Тя запозна присъстващите с Областния информационен център – Русе и с услугите, които той предоставя на гражданите, ролята му да популяризира добрите примери, които се случват у нас, благодарение на Европейските структурни и инвестиционни фондове.

След официалното представяне известната актриса Мариана Крумова прочете откъси от творбите, за да усети публиката техния дух. Интелектуалецът и литературен критик Крум Гергицов, който предварително беше прочел книгата, даде висока оценка за изданието. „Може да е поръчано, но не е поръчково, развълнува ме“ – каза той.  „Силни автори, силни разкази, ювелирно издание, идеята на ОП „Развитие на човешките ресурси“ да инвестира в него е много добра“ – присъедини се и книжарката Ваня Хинкова. Отзивите и от други читатели бяха отлични.

В края на срещата  всички присъстващи получиха като подарък луксозното издание, флаери с наши координати и брой на списание „Панорама“, посветено на 10-ата  годишнина от присъединяването на България и Румъния към ЕС и настъпилите през този период  промени.

ОИЦРусе е част от мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове в България, функциониращи с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари