Полицайка дарява приходите от първата си книга на семейства с репродуктивни проблеми

1
“Разкази от корена” ще се нарича първият самостоятелен сборник на Кристина Палазова
“Разкази от корена” ще се нарича първият самостоятелен сборник на Кристина Палазова Снимка: Фейсбук

“Разкази от корена” ще се нарича първият самостоятелен сборник на Кристина Палазова

Кристина Палазова спечели наградата на Дарик радио в Националния конкурс за къс разказ “Мостове”.

Разкази от корена” ще се нарича първият самостоятелен сборник на разследващия полицай Кристина Палазова. Книгата ще бъде издадена с благородна кауза. Всички приходи от продажбата на сборника с разкази ще бъдат дарени за подпомагане на семейства с репродуктивни проблеми, каза в ефира на Дарик радио авторката.

Кристина Палазова пише от скоро, но вече има няколко спечелени литературни конкурса и номинации. Със своя разказ “Дар от праскови” тя се класира в топ 10 в петото издание на Националния конкурс за къс разказ “Мостове”. Кристина Палазова получи специалната награда на Дарик радио - медиен партньор на творческата надпревара.

Темата на конкурса беше „Шегите на Фортуна“. Тя вдъхнови 58 автори от цялата страна, на възраст от 19 до 66 години. Литературната надпревара се организира от Дамски писателски клуб „Фортуна”, клуб „Мечтание”, Фондация „Русе – град на свободния дух”.

Разказите на Кристина Палазова се отличават с дълбочина на общочовешките теми в тях и с лекотата на писаното слово на авторката. Историите пренасят читателя в чудния свят на емоционалните ѝ герои. Първата ѝ книга е вдъхновена от темата за родовата памет, а повечето от разказите са свързани с Родопите.

Цялото интервю с Кристина Палазова чуйте в прикачения звуков файл:

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари