Правят 37 км веломрежа в Русе

3
Общата стойност на обществената поръчка е до 1 153 830 лв. без ДДС
Общата стойност на обществената поръчка е до 1 153 830 лв. без ДДС

Обществена поръчка за "Проектиране и изпълнение на първостепенна веломрежа" е обявила Община Русе. Тя е част от проекта "Интегрирана система за градски транспорт на гр. Русе", който местната администрация реализира по ОП "Регионално развитие".

Припомняме, че общо 107 км е първостепенната и второстепенна мрежа за придвижване на велосипеди в Русе, която вече е проектирана в рамките на генералния план за велосипедна мрежа за целия град. 37.6 км е първостепенната, която следва да се изгражда и ще струва средно по 80 000 лв. на км., като са предвидени и участъци, които могат да се споделят с пешеходци и автомобили. Това стана ясно по време обществено обсъждане на плана за изграждане велосипедна мрежа в Русе през юни 2014 г.

Предметът на обявената от местната администрация обществена поръчка включва изготвяне на инвестиционен проект до фаза "технически проект" и издаване на разрешение за строеж. Наред с това изпълнителят следва да извършва авторски надзор по време на строителството. Самото изграждане ще включва временно строителство, демонтажни работи, доставка на необходимите материали и оборудване, строително – монтажни работи, единични, комплексни и 72-часови изпитвания, изработване на изпълнителна и екзекутивна документация, геодезическо заснемане на кадастрални данни на изградения обект и получаване на съответните удостоверения, всички дейности по приемане на обекта с Протокол обр. 15, както и дейности по време на периода за съобщаване на дефекти и гаранционен период на строително – монтажните работи съгласно българското законодателство.

Общата стойност на обществената поръчка е до 1 153 830 лв. без ДДС, от които разходите за изработване на технически проект - не повече от 21 315 лв. без ДДС, разходи за изпълнение на СМР - не повече от 1 121 000 лв. без ДДС и разходи за авторски надзор - не повече от 11 515 лв. без ДДС. 

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари