Пожарни стреснаха хората в центъра на Русе

0
Вой на пожарни стресна русенци в центъра на града днес около 10:30 часа
Вой на пожарни стресна русенци в центъра на града днес около 10:30 часа

Вой на пожарни стресна русенци в центъра на града днес около 10:30 часа

Два противопожарни автомобила и полицейски патрул бяха изпратени по сигнал за дим от третия етаж на блок, намиращ се на ул.“Константин Иречек“.

Обаждането до тел.112 е било направено от магазин срещу блока, тъй като продавачите се притеснили да няма пожар в кооперацията. На място се оказа, че димът е излизал от комин и причина за паника няма. Съсед пък сподели пред огнеборците, че е усетил миризма на бакелит. Проверката не показа наличие на инцидент и пожарните се върнаха обратно в службата си, предаде Русе Медиа.

За изминалото денонощие огнеборците са няколко сигнала – за горящи отпадъци в метален контейнер и горящи отпадъци в сградата на бивше училище на ул.“Йосиф Дайнелов“. Оказали са и помощ на възрастна жена, която е била намерена в тежко състояние в дома си в жк „Дружба“. Сигналът е подаден от роднини на жената, които са били извън града. На място съседи обяснили, че не са виждали от неделя, а в понеделник е имало момент, в който се е усещала странна миризма от жилището. Служителите на пожарната са проникнали в апартамента през отворен прозорец на терасата и са открили жената да лежи в тежко състояние. Екип на ЦСМП я е прегледал и я е откарал с линейка в болницата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари