Повдигнаха обвинение за причиняване на тежка телесна повреда на един от биячите на Християн

0
Заподозреният го е ударил по главата с думите "Не те е срам да си българин"
Заподозреният го е ударил по главата с думите "Не те е срам да си българин" Снимка: БТА

Заподозреният го е ударил по главата с думите "Не те е срам да си българин"

Прокуратурата в Охрид е започнала процесуално-следствени действия срещу 24-годишен мъж от Охрид, заподозрян в причиняване на тежка телесна повреда по чл.131, ал.3 във връзка с чл.22 от Наказателния кодекс, заради побоя над секретаря на културен клуб „Цар Борис Трети” в града Християн Пендиков.

На 19 януари в кафене в Охрид заподозреният се приближил до маса, на която седял човек, ударил го по главата с думите "Не те е срам да си българин" и си тръгнал. Няколко часа по-късно, когато пострадалият излязъл от кафе-бара и тръгнал към автомобила си, заподозреният, заедно с още две неизвестни лица, го пресрещнали и го нападнали, като му нанесли тежки удари по главата и тялото и с опасност за живота”, пише в съобщението, предава БТА.

Прокуратурата е поискала за заподозрения мярка за неотклонение задържане под стража.

От МВР съобщиха, че арестувани са и тримата заподозрени, които снощи са пребили Пендиков. Той вече е в България за лечение във ВМА.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари