Потопът в Бургаско помита пътища, мостове пропадат, язовири преливат

0
Потопът в Бургаско помита пътища, мостове пропадат, язовири преливат
Видео: Флагман

Пътят между Созопол и Черноморец е отнесен, инженери обследват критичността на два моста в селата Маринка и Извор, съобщава "Флагман"

Воден ад навръх Съединението в Бургаско. Три жертви и огромни материални щети, потопени къщи и бедстващи хора – такава е равносметката след проливните дъждове по Южното Черноморие през последните два дни.

Всички пътища в Бургаски регион са отворени за движение, на места обаче преминаването е изключително затруднено. Пътят между Созопол и Черноморец е отнесен от водната стихия. Огромни парчета асфалт буквално са пометени от придошлата вода и на тяхно място са се образували дълбоки ями. Преминаването през този участък в момента е истинско предизвикателство.

Дигата на язовира в бургаското село Маринка е частично разкъсана и водата е отнесла животни, пчелини, мостове и огромни дървета, алармират граждани.

Никой не взема мерки да се изпусне язовирът и водата продължава да прелива през стената и може да я разкъса нацяло и водата да залее ниските части около селото и да създаде опасност за вилната зона на Маринка, тъй като е разположена по поречието на реката, на която е полускъсаният язовир.Той е безстопанствен и ако стане трагедия, всички ще вдигат раменете”, пише Георги Христов.

Eкипи отводняват центъра на Бургас и квартал „Победа”, съобщи кметът на Бургас Димитър Николов. Пътните инженери обследват критичността на двата моста в селата Маринка и Извор, тъй като има голям риск за тях. Другата критична зона е „Ченгене скеле”, там с колегите ще преценим каква по-спешна реакция да предприемем и описване на материалните щети”, обясни Димитър Николов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари