Пороят отнесе бидоните на велоалеята по булевард „Христо Ботев“

0

Пороят, който се изля тази вечер, повлече пластмасовите съдове, ограждащи велоалеята по бул. „Христо Ботев“ и ги събра плувнали в ниската част на улицата.

Причината това да стане е, че са леки и мощната струя вода ги е отнесла, коментира по повода Спасимир Димитров, директор на дирекция „Обществен ред и сигурност“ в община Русе. Той увери, че още утре съоръженията ще бъдат по местата си, информира ТОП НОВИНИ.

По негова информация, фирмите, които отговарят за канализацията, са предупредени още от обяд и капаците на каналите в критичните места на града, които се наводняват при дъжд, са били махнати, за да се улесни оттока на водата. Той обаче се е забавил заради изключително обилния валеж, който е паднал за кратък период и е въпрос на време водата да се оттече и положението да се възстанови, обясни още Димитров.

Той коментира, че от селата в община Русе няма сигнали за градушки, а от местната власт следят прогнозата за времето, както и актуалната ситуация в района под неин контрол.

В село Червен, община Иваново обаче е паднал град днес следобед, когато над Русе дъждът беше 6,8 литра на квадратен метър, което не е много, обясниха по-рано дежурните синоптици. Към този проблем в крайдунавския град нямаше сериозни проблеми.

В Червен обаче не са имали този късмет, бедствието още по-рано през деня е било страшно, реколтата е унищожена, а по стръмните улици на населеното място в каньона на река Черни Лом са текли кални реки. 

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари