Полицаите в Русе спират за проверка 19-годишен, оказал се сериен обирджия

3
Докато полицията го разпитва се явява друг потърпевш русенец, за да подаде сигнал срещу 19-годишния
Докато полицията го разпитва се явява друг потърпевш русенец, за да подаде сигнал срещу 19-годишния

По интересен начин полицаите заловиха 19-годишен обирджия в Русе 

Вчера в Първо РУ е сигнализирал собственик на лек автомобил „Пасат“, че е установил кражба от колата си на куфарче с инструменти и винтоверт, както и принадлежности към него. Той обяснил, че това е станало докато превозното средство е било паркирано зад бл." Витоша“ в Русе.

Междувременно същия ден служители на Първо РУ са засекли по ул. "Панайот Хитов"  съмнително лице, което се е придвижвало, носейки в ръка пластмасов куфар. При проверката е изяснено, че това е 19-годишен русенец, а от първоначалната беседа с него полицаите са разбрали, че го е отнел от багажника на кола. Изяснявайки ситуацията служителите са установили, че куфарчето е откраднато от багажника на лек автомобил с марка „Хонда“, който е бил паркиран пред заведение на ул. "Ген.Гурко" в Русе. Впоследствие потърпевшия стопанин на въпросната хонда също се е явил в районното управление, за да подаде жалба за извършеното деяние.

В процеса на работата по двата случая полицаите са открили кашон, в който били скрити липсващите вещи от първата кражба, а заловеният 19-годишен русенец си е признал, че той ги е взел от колата и скрил там.

Всички данни и факти по двете деяния са документирани от полицията и срещу 19-годишния е образувано бързо производство за престъпление по чл. 194 от НК, по описа на Първо РУ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари