Политолог: Връщат хартиената бюлетина, за да манипулират предстоящите местни избори

0
Д-р Георги Проданов прогнозира, че вероятно първият мандат ще завърши с провал
Д-р Георги Проданов прогнозира, че вероятно първият мандат ще завърши с провал Снимка: TВ Европа / стоп кадър

Д-р Георги Проданов прогнозира, че вероятно първият мандат ще завърши с провал

"Връщането на хартиената бюлетина в секциите с над 300 избиратели е крачка назад", каза в интервю за БНР политологът д-р Георги Проданов.

„Основната причина е една единствена – манипулиране на предстоящите местни избори, евентуално, ако преди тях има извънредни парламентарни, същото вероятно ще е и целта да се случи на тях. На всички е ясно, че хартиената бюлетина е нещо, което много дълго време определяше победителите на изборите и влизането в парламента на странни партии. Връщането към нея, за мен е ясен сигнал към обществото, че няма нужда от почтеност в политиката“, добави д-р Георги Проданов.

По думите му, хартиената бюлетина няма да доведе до връщането на избиратели.

„Избирателите са отблъснати поради други причини и всички ги виждаме през последните месеци. Това отвращение от политиката и от методите в нея, не от процедурата на гласуване и не от идеята, че трябва да бъдем управлявани по справедлив начин“, каза политологът.

Той уточни, че от хартиения вот ще спечелят избирателите на ДПС, които имат известен страх от машинното гласуване, както и посредниците, които търгуват с гласове.

По отношение на новината, че президентът Румен Радев ще връчи в понеделник мандат за правителство на ГЕРБ-СДС, д-р Георги Проданов прогнозира, че вероятно първият мандат ще завърши с провал.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари