Подменят остарялата техника за видеонаблюдение в центъра на Русе с 57 модерни камери

2
Устройствата са с висока резолюция и вграденa технология за цветна картина при пълна тъмнина
Устройствата са с висока резолюция и вграденa технология за цветна картина при пълна тъмнина Снимка: Община Русе

Устройствата са с висока резолюция и вграденa технология за цветна картина при пълна тъмнина

Нова модерна техника за видеонаблюдение ще подмени 12-годишните камери в Централна градска част в Русе, както и мрежовото оборудване. Денонощният контрол на района ще бъде подсигурен с 57 нови видеокамери от висок клас.

Устройствата, които ще бъдат монтирани, са с висока резолюция и вграденa технология за цветна картина при пълна тъмнина, което ще повиши капацитета на системата за денонощен видеоконтрол относно опазването на обекти и обществения ред и сигурност.

Общинският център за видеонаблюдение наскоро разшири обхвата си, включвайки и камерите, разположени в кварталите „Средна кула“ и Долапите“, като поетапно се предвижда да бъдат присъединени и всички устройства за денонощен контрол в населените места в община Русе, съобщиха от Община Русе.

Към момента системата за видеонаблюдение разполага с над 800 камери, поставени на ключови обществени места, детски площадки, училища и главни пътни участъци. С нейна помощ досега са разкрити извършителите на редица противообществени прояви, при които е повредено или унищожено имущество.

До края на годината предстои да бъде монтирана и термокамера за ранно откриване и известяване за възникнали пожари.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    5
    до 3
    Пеню се хвали у Fessbook за всяка лопата битум хвърлена зад някой блок. Ако тези камери вършеха нещо, вярваш ли, че нямаше да ни залива с информация? Камерите работят, ама чантаджиите - не.
  • 7
    4
    Pernik
    Една камера турете и в кабинета на военачалника, че да гледаме online как прай кекс
  • -1
    3
    ....
    Хора защо плюете срещу нещо което разкрива толкова неща и работи
  • 9
    2
    ...
    Тя техниката може и да е остаряла, но пък е като нова. Почти неизползвана. Все като стане нещо, някой вандализъм, КООРС все с ръце в гащите. Нищо не знаят или ако случаят е много нашумял, молят гражданите за информация и съдействие. И пред мониторите на новите камери пак ще спят. Просто някой има нужда от поредната комисиона.
  • 6
    1
    Както се казва:
    Добре дошли в новия Big Brother на правителството! За Ваше добро е, тъй да знаете! После да няма сълзи и сополи! Следене до дупка, цифрови пари, социален кредит... Ей тъй се започва! https://bg.wikipedia.org/wiki/Социална_кредитна_система
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари