Под открито небе ще се съберат трима артисти от Русе

0

Danube Sunset Sessions - Solis Occasum 2019

19.00 – 23.00 ч.

На римска крепост Sexaginta Prista на 18 Май 2019 в Европейска нощ на музеите, под открито небе ще се съберат трима артисти от Русе, създаващи своята музика независимо един от друг и с особена любов към публиката си. Организаторите имат желание в едно издание на Danube Sunset Sessions да бъдат вплетени звук и ритъм от утвърдени денс и етно стилове в унисон с прекрасната гледка към река Дунав, която се открива от крепостта. Това става възможно, когато на една сцена се съберат различни по характер и звучене автори и артисти - KOPRIVA, MILESH и RudeBrutal.

През 2018-а тодина, отново в рамките на Европейска нощ на музеите, Danube Sunset Sessions превърна крепостта Sexaginta Prista в място с особен музикален и визуален магнетизъм.

За участниците в единадесетото издание на Danube Sunset Sessions - Solis Occasum 2019:

Павел Атанасов - MILESH

Роден в Русе, с наследено чувство за музика и ритъм. Завършва образованието си в Румъния, където среща по-добра реализация за музикалните си изяви. Експериментира с breackbeat, minimal house/techno и разбира се всичко стоящо между тях. "Важно е човек да предава енергията си и емоцията чрез музика. Аз правя така и ако това докосне и се хареса на някой друг, се чувствам невероятно."

Ваяна Ташева - KOPRIVA

Солов музикален артист, предлагащ многопластова музика, създавана на живо пред аудиторията с помощта на наслагване на повтарящи се мотиви, гласови и други акустични семпли. Неординарни текстове, в които слушателят може да открие различни и често странни взаимовръзки между чудесно изпълнените или изговорени думи. В стиловата ориентация могат да се открият елементи на актуални стилове и непреходни етно мотиви. В комбинация с неподражаемото сценично поведение, KOPRIVA успява да привлича вниманието на всички възрастови групи хора. Изявява се и като street artist и като участник в различни фестивални програми. Колаборира със "себеподобни" и не спира да търси нови музикални измерения.

"Мотивира ме това, че днешният ден е наш – на моето поколение, на твоето поколение и ние сме тези, които променяме света."

Андрей Тотев - RudeBrutal

Дигитален артист, автор и продуцент на стотици аудиовизуални продукти, включително и на синхронизирани аудиовизуални, светлинни и лазерни инсталации, понякога дори и DJ. Близо 20 години работи основно в областта на Digital Signage. Особеният му поглед към заобикалящият ни свят често е причина да търси нестандартни решения дори в музикалните си продукти. В далечното минало с негова музика са реализирани няколко театрални постановки, съвременни балетни произведения и дори куклени театри. Напоследък музикалните му изяви се ограничават само в актуалните днес стилове. Лейбълът му Media Frames, освен с музикални продукции, се фокусира и върху създаването на нестандартни изяви, където на живо автори, продуценти, DJ-и и други артисти да достигнат аудиторията си в непринудена обстановка.

"Хоби е онова за което си плащаш, а професия е онова, за което ти плащат. Предпочитам да превъртя своите хобита в професия. Само така мога да зная къде точно се намирам в момента".

Danube Sunset Sessions - Solis Occasum 2019 (Line-Up)

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари