Хващат по 10 нарушители на час в Русенско

1
Общо пет екипа, оборудвани с мобилни камери, се включиха в 24-часовата акция "Скорост"
Общо пет екипа, оборудвани с мобилни камери, се включиха в 24-часовата акция "Скорост" Снимка: БГНЕС

Средно по 10 нарушители на час бяха установени при акция „Скорост“ в Русенска област, предаде БГНЕС.

Само до обяд са констатирани 37 нарушения за превишена скорост, както две от тях са скорост в града над 50 км в час, за което законът предвижда лишаване от правоуправление, съобщи старши инспектор Стилиян Станев от „Пътна полиция“-Русе. Отделно са били направени други 7 други нарушения на Закона за движение по пътищата.

Общо пет екипа, оборудвани с мобилни камери, се включиха в 24-часовата акция. Два от тях са на пътя Русе-Силистра, един на пътя Русе-Варна, а други два – на най-невралгичното направление в региона по пътя Русе-Бяла-Велико Търново. Въпреки че преди мястото за контрол е поставен съответният пътен знак за контрол с мобилна видеокамера и с радар, водачите не се съобразяват с него, показват резултатите от акцията до момента.

Според анализите на „Пътна полиция“ основните причини за настъпване на ПТП по „пътя-убиец“ Русе-Бяла са движение с несъобразена скорост, неправилно изпреварване и неспазване на дистанция. От началото на годината досега са станали 8 тежки катастрофи с един загинал и шестима ранени.

Макар през последната година инцидентите с ранени и убити да са намалели, има увеличение на участъците с концентрация на ПТП. През 2015 г. те са били два, а през миналата година вече са четири – на 9-ия километър, Пирговските завои, Мойсев баир и кръговото кръстовище на Бяла.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари