Платформа в интернет помага на хора с онкологични заболявания

0
Сайтът предоставя изчерпателна информация, подготвена от лекари, като цели да намали смъртността  от ракови заболявания
Сайтът предоставя изчерпателна информация, подготвена от лекари, като цели да намали смъртността от ракови заболявания

На 12 март 2018 год., официално стартира първата по рода си в България, интернет платформа – CancerCare.bg.

Сайтът предоставя на потребителите изчерпателна информация, подготвена от лекари, за хора с онкологични заболявания и техните близки. Запознава пациентите със същността на раковите заболявания и разглежда пътя на пациента от появата на симптомите на заболяването през лечението до живота след болестта, информира Дарик.

Интернет страницата съдържа публикации и видеа, свързани с психо-социалните аспекти и начините, по които може да се помогне на близък човек с онкологично заболяване. Друга насоченост на сайта е и темата за превенция и профилактика на раковите заболявания. Със средствата на онлайн каналите екипът на Cancercare.bg се стреми подпомогне развитието на електронното здравеопазване в България и да достигнат с правилна информация до пациента, като успеят да го предпазят от невярни и подвеждащи статии в интернет, които вредят не само на физическото, но и на психическото му здраве.

Инициативата за създаване на интернет платформата е на фондация “Победи рака”, нейния основател – д-р Полина Лъжанска и д-р Иглика Игнатова. Проектът е включен в класацията 30 под 30 на "Форбс България" през 2017 г.

Целите на фондацията са да намали смъртността от ракови заболявания в България, като промени нагласите на общественото по отношение на значението и важността на профилактиката и здравословния начин на живот. Търсенето на навременна и професионална медицинска помощ е основно послание към посетителите на сайта.

От екипа на фондацията споделиха, че се надяват да обогатят здравната култура на българина и да покажат, че редовният профилактичен преглед е най-доброто средство за избягване на усложнения и задълбочаване на болестта. Много от раковите заболявания, установени в ранен етап, могат да бъдат успешно лекувани.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари