Петиция с искане Джордж Сорос да бъде обявен за терорист

1
Подписката върви на сайта на Белия дом
Подписката върви на сайта на Белия дом

Петиция с искане да се обяви за противозаконна дейността на  мултимилиардера Джордж Сорос и да се конфискуват негови активи по обвинение в тероризъм събра над 70 хил. подписа на сайта на Белия дом.

Според американските закони, ако подписката набере заявена подкрепа от 100 хил. души администрацията на САЩ трябва да се заеме с исканията, пише Мениджър.

Предприемачът и политически активист Сорос е един от основните критици на настоящия американски президент Доналд Тръмп, припомнят американски медии. Публична тайна е, че той спонсорира обществени организации, призоваващи за импийчмънт на Тръмп. 

Враг №1 

Текстът на петицията, който се разпространява в интернет, съдържа обвинения по адрес на Сорос в " дестабилизация и актове на метежи" срещу САЩ, "нездраво влияние" и финансиране на "десетки, а може би и стотици подривни организации, които имат за цел да докарат до колапс настоящата администрация" на Белия дом. Авторът на текста на подписката, представящ се само с инициалите E. B., призовава действията на Сорос да бъдат квалифицирани като особена форма на "вътрешнодържавен тероризъм". 

Появата на такава петиция на сайта на Белия дом поставя Тръмп в деликатно положение. Конфликтът между  настоящия президентът и финансистът отдавна е обществено достояние, но Тръмп едва ли е готов да тръгне на решителни мерки срещу опонента си. Сорос е ключова фигура в ляволибералния естаблишмънт, а Тръмп се ползва с имиджа на симпатизиращ на ултрадясното, което намалява силно възможностите му за открито противопоставяне, коментират анализатори. 

В същото време, самият Тръмп, вероятно споделя част от обвиненията в петицията срещу Сорос. Той неведнъж е давал да се разбере, че смята масовите протести срещу себе си за режисирани.За генерален спонсор на подобни прояви най-често е сочен Сорос.  

Източник: Мениджър
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари