Пенчо Милков разкри пред ученици лесно ли е да си кмет

2

Днес 45 деца от 4 клас на ОУ „Олимпи Панов“ се запознаха на място с работата на общинската администрация

Това се случи по време на изнесен урок по “Човек и общество”, който се състоя в зала „Св. Георги“ в Община Русе, където се провеждат сесиите на Общинския съвет. Преподаватели на учениците бяха кметът Пенчо Милков и председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев.

Откритият урок протече под формата на дискусия с представителите на местната власт в дунавския град. Кметът сподели на децата какви предизвикателства среща в ежедневната си работа, а те се интересуваха как вижда града след 10 години, къде се изхвърлят едрогабаритните отпадъци, защо в Русе няма зоопарк и други неща, които вълнуват четвъртокласниците, съобщиха от пресцентъра на Община Русе.

Учете, завършвайте, опознайте света, но накрая винаги се връщайте в родния си град и го направете такъв, какъвто искате да бъде“, им пожела кметът Пенчо Милков.

Председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев обясни каква е ролята на органа на местното самоуправление и как гражданите със своята активност могат да променят към по-добро мястото, на което живеят. Той благодари на децата за интересните въпроси и им пожела да не извръщат глава, когато забележат несправедливост или нещо, което може да бъде променено към по-добро.

Учениците, водени от директора д-р Вергилия Грънчарова и класните ръководители Пепа Ангелова и Ивелина Ангелова, благодариха за полезния урок. През юни им предстои и посещение в Народното събрание.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    daskal
    Да, наистина няма много видими резултати от дейността му. Но гледам, че много хора се вълнуват как Пенчо налитал на колежки. Ми пак е нещо. Поне не е педал, че тия напоследък станаха много.
  • 12
    3
    Тарикат
    То пък наш Пенчо като се е разработил, да му завидиш на работата.
  • 10
    2
    кой
    Първата работа на кмета е да си хване любовница. Другите могат да почакат за втория мандат, евентуално.
  • 18
    1
    Пенчи Микрофона
    Ми, дица, как ми минава диня? Утивам на раута, исклецам 4-5 килешки, после одя да са развявам по разни збирки и да гувора по микрофоня и да ма снимат, че пиарките да има какво да пускат по сайтовете като Дунафпрозд. После са прибера у кабинета, изклецам още 3-4 килешки и си бия камшика да пия парцуца на Нисово. Еми тва е! Веселбичка!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари