Паднаха главите на 5 министри

3
Бойко Борисов би шута на Николина Ангелкова
Бойко Борисов би шута на Николина Ангелкова

Бойко Борисов прави опит да се спаси с рокади в кабинета!

Петима министри ще бъдат сменени. Кирил Ананиев поема поста на финансовия министър Владислав Горанов. В здравното министерство влиза Костадин Ангелов. Вътрешното министерство поема Христо Терзийски, Марияна Николова поема министерството на туризма, а Лъчезар Борисов сменя Емил Караниколов.

До кадровите промени се стигна след избухването на протестите. Миналата седмица Борисов поиска оставките на Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов.

Рокадите в кабинета бяха обсъдени и вчера от премиера Бойко Борисов, вицепремиера и председател на ВМРО Красимир Каракачанов и лидера на НФСБ и заместник-председател на Народното събрание Валери Симеонов.

"Христо Терзийски е предложен за вътрешен министър на мястото на Младен Маринов. На мястото на министъра на икономиката Емил Караниколов е предложен Лъчезар Борисов, зам.-икономически министър. На мястото на финансовия министър Владислав Горанов отива Кирил Ананиев." Това обяви Бойко Борисов след срещата в Министерския съвет.

"Марияна Николова ще замести министърът на туризма Николина Ангелкова", поясни още премиерът.

"Младен Маринов е сменен заради действията на полицията по време на протеста. Не съм съгласен на насилие. Той ще бъде заместени заради инцидента на "Росенец", заяви премиерът.

"Протестът е също знак на демокрация. Всеки, който не разсъждава икономически, финансово, повтарям - ще се работи много активно по темата, за да кажеме за преодоляване на пандемията - кои сфери на обществото, трябва да бъдат незабавно подпомагани, това ще ви го съобщиме", обеща още Борисов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари