Яница Петкова, „Галъп“: Управляващите губят като отказват оставка

0
Думите на премиера, че мафията иска да свали правителството, трупат напрежение сред хората
Думите на премиера, че мафията иска да свали правителството, трупат напрежение сред хората

Думите на премиера, че мафията иска да свали правителството, трупат напрежение сред хората

Твърдата заявка на премиера и управляващите, че няма да подадат оставка, продължаването на тактиката с подмяна на министри, която вече не работи така успешно, както в началото на мандата на този кабинет, не действа за намаляване на напрежението в обществото.

Това мнение изрази в предаването "Преди всички" по БНР социологът от „ГалъпЯница Петкова.

"В този контекст оставането на власт ще се отрази върху рейтинга на партия ГЕРБ и на партиите, които в момента участват в управлението", смята Петкова. "ГЕРБ губи позиции, тяхната подкрепа намалява", посочи тя.

Яница Петкова посочи, че най-вероятно новият парламент ще е доста по-шарен и ще успеят да влязат и нови политически играчи.

"Нормално е протести, които продължават повече от месец, с времето да загубват своята енергия. Това обаче не означава, че недоволството намалява, каза още социологът. Съсредоточаването върху цифрите, точно колко хора присъстват, измества темата на самия протест", смята тя.

Думи като тези на премиера, че мафията иска да свали правителството, трупат напрежение сред хората и недоволството към управлението би могло да нарасне още повече, допълни Яница Петкова.

"Подобни обръщания на премиера точно в момент на протести, на недоволство срещу властта са непремерени. Няма как хората да протестират срещу него, да го обвиняват, че представлява корумпирано управление, а пък той да отговаря на мирно протестиращи граждани, че те са мафия, че представляват контрабандата в държавата."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари