Отиде си Калина Тасева

0
За загубата на голямата българска художничка съобщи дъщеря ѝ
За загубата на голямата българска художничка съобщи дъщеря ѝ

Починала е голямата художничка Калина Тасева

За загубата съобщи дъщеря ѝ във Фейсбук.

"Мама си отиде днес, на Великден. Не знам по-достоен живот. Нарисува толкова прекрасни картини и се държа толкова мъжки до края... ! Обичам я безкрайно и се гордея, че е моя майка! Дано душата и намери покой!", написа Десислава Минчева.

Калина Тасева е родена през 1927 г в София. Баща ѝ Петър Тасев е журналист от Битоля, а майка ѝ Славка Харизанова (1907 - 1962) е дъщеря на Любомир Харизанов от влахинския род Харизанови. През 1952 г. завършва специалност живопис в Националната художествена академия, където нейни преподаватели са проф. Дечко Узунов и проф. Илия Петров. Член е на Съюза на българските художници от 1953 г., както и член-кореспондент на Съюза на австрийските художници „Кюнстлер Хаус“.

Направила е около 20 самостоятелни и групови изложби в България и чужбина. Нейни платна са притежания на Националната художествена галерия, Софийската градска художествена галерия, много от художествените галерии в страната и частни колекци./Уикипедия

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари