Огромна дупка на пътя Е-79 взе десетки "жертви"

0

Пети ден огромна дупка на международния път Е-79 край Враца създава предпоставки за тежко ПТП, алармира BulNews.

След топенето на снеговете на натовареното трасе се отвори голям кратер в района на Кални дол в посока Мездра, но близо седмица никой не предприема действия по запълването му. От Областното пътно знаят много добре за проблема, но на този етап са предпочели да сложат срамежлив знак за ограничаването на скоростта, който в мъглата и тъмнината е незабележим.

В редакцията не разполагаме с пълна статистика за пострадалите коли и камиони, но само снощи около 21 часа 10 коли нарязаха гумите си в мъглата. Днес около 9 часа сутринта нови 8 автомобила спукаха по 2 гуми на същото място. На практика жертвите на огромната дупка са десетки, а защо не и стотици.

Пълната отговорност за състоянието на републиканската пътна мрежа носи директорът на Областното пътно във Враца Веселин Николов. Трети ден обаче човечецът не може да стане от тежките софри и да започне да върши задълженията си. Бърза анкета сред пострадалите шофьори определи Николов като пълен некадърник, назначен по странен начин от ГЕРБ на отговорния пост.

Вече е наложително областният управител на Враца Малина Николова и народните представители от ГЕРБ да упражнят цялото си влияние над шефа на Пътното, за да бъде незабавно ремонтиран компрометираният участък. Иначе току-виж в голяма дупка пропадне мандата на Бойко Борисов.  

Източник: BulNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари