Офроуд шофьори в Рила: Ще продължим да транспортираме туристи

0
„Ще ходим и за гъби, и ще извозваме туристи днес“, заявиха шофьорите
„Ще ходим и за гъби, и ще извозваме туристи днес“, заявиха шофьорите Видео: bTV

Напрежение се нагнети сред шофьори на джипове, возещи туристи до Седемте рилски езера. Поводът е, че техен колега беше арестуван след сигнал, че умишлено преминал през крака на полицай

32-годишният мъж беше задържан, а колегите му се събраха пред полицията в Дупница в негова подкрепа.

Пред bTV шофьори, станали свидетели на инцидента с техния колега, казаха, че задържаният шофьор не е знаел, че хората, които го преследват са полица, защото не били в униформи и нямали стоп палки на МВР, с които да го спрат. Що се отнася до синята лампа на пикапа, преследвал техния колега, тя трудно може да бъде забелязана в движение по въпросния път, заявиха водачите на офроуд автомобили в „Тази сутрин“.

Думите им обаче влязоха в противоречие със показанията на двама млади туристи, които също разказаха за инцидента в сутрешния блок на bTV, но попитаха как тези младежи са видели инцидента, предвид скоростта, с която се е развивал.

Шофьорите на джипове са категорични, че не навлизат в границите на Национален парк „Рила“, а се движат по същите общински пътища, които се ползват от камионите за дърводобив всеки ден. Въпросният ден, по думите им, те били излезли за гъби и никой не можел да им попречи да използват свой собствен транспорт, за да направят излет със семействата си. Според тях целта на цялото мероприятие срещу тях е да ги накарат да плащат по 100 лева за лифта.

Джиповете транспортират туристи само 8 дни през август, когато е натоварено, а през другото време не развиват такава дейност, казаха шофьорите.

„Ще ходим и за гъби, и ще извозваме туристи днес“, заявиха шофьорите пред bTV.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари