Общинският приют за животни в Русе ще чипира и кастрира безплатно домашни любимци

9
В приюта може да се извърши и безплатна кастрация на домашното животно при желание от собствениците, които в този случай се освобождават от такса
В приюта може да се извърши и безплатна кастрация на домашното животно при желание от собствениците, които в този случай се освобождават от такса Видео: КИС 13

Община Русе започва кампания за безплатно чипиране и регистър на домашните кучета от началото на март

Собствениците могат да направят това в амбулаторията на Общинския приют за животни, уточнява КИС 13

Капацитетът на приюта е 450 кучета и 30 котки. Досега там се чипираха само безстопанствените животни, но за да се поднови регистърът на домашните кучета, от Общината призовават всички собственици, които все още не са чипирали четириногите си любимци, да го направят безплатно в приюта.

В приюта може да се извърши и безплатна кастрация на домашното животно при желание от собствениците, които в този случай се освобождават от такса. Единственото условие е кучето да има поставена валидна годишна ваксина и здравна книжка.

Около 50 кучета на месец се осиновяват. Основно в чужбина – Германия, Холандия и Австрия. Осиновяването е напълно безплатно, а животните са кастрирани, обезпаразитени и ваксинирани. Собствениците получават своя нов домашен любимец с ветеринарно-медицински паспорт и поставен микрочип.

От приюта призовават русенци да са отговорни към животните и да си вземат куче само, в случай че имат възможност и условия да го гледат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари