Общината ще ни информира за качеството на въздуха в Русе

0
На сайта на Община Русе е обособена нова секция „Атмосферен въздух“
На сайта на Община Русе е обособена нова секция „Атмосферен въздух“

Декларация срещу обгазяванията гласувана на сесия на Общинския съвет.

От 19 септември на сайта на Община Русе, в „Новини“, е обособена нова секция „Атмосферен въздух“, в която ежедневно ще се публикува информация, предоставена от РИОСВ, за качеството на въздуха в Русе, съобщиха от градската управа. От своя страна, общинските съветници приеха декларация по повод зачестилите обгазявания в дунавския град. Документът бе подкрепен от всички общински съветници и в него се казва, че посоченият проблем със замърсяването на въздуха, освен че е въпрос от местно значение, е от голям обществен интерес. „Това е въпрос, около който всички трябва да се обединим и да работим за разрешаването на проблема“, заяви председателят на ОбС-Русе проф. Христо Белоев.

„Ние общинските съветници сме длъжни да заявим, че химическото замърсяване на въздуха от промишлените източници е основен проблем за град Русе през последните две години. Компетентните органи трябва ясно и точно да заявят на обществеността на град Русе кой замърсява въздуха, с какво и най-важното колко е опасно това за здравето на жителите на нашия град и в резултат да бъдат предприети неотложни действия за решаване на екологичните проблеми“, се казва в текста на декларацията.

Кметът Пламен Стоилов от своя страна за пореден път заяви, че това е изключително важен проблем за русенци и затова е сезирал окръжния прокурор за него. „Категоричен съм, че ще използвам всички властови възможности, ще ползвам подкрепата на всички институции и ще стигнем докрай. Призовавам русенци да са все така активни и да подават сигнали“, каза Стоилов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари